Leitz ima enkratna nova mizarska orodja in odličen servis orodij. Imamo kvalitetne stroje za brušenje orodja, ki so redno servisirani, umerjeni in preverjeni! Pa vseeno se včasih zgodi, da pride tudi pri Leitz-u do reklamacij.

Brušenje krožnih žag

Brušenje krožnih žag

Kje so vzroki?

Zelo redko se nekaj zgodi na samem stroju (npr.kakšen zob preskoči in ga brusna plošča zabrusi). Večinoma je reklamacija vzrok človeškega faktorja. Pa ne, da človek ne zna upravljati z brusilnimi stroji.

Preverjanje geometrije žaginih listov

Preverjanje geometrije žaginih listov


Največkrat so to malenkosti, kot.npr. napačno odtipkan podatek, slabo ocenjena otopelost orodja, spregledanje poškodbe, časovna stiska,…
Sam sem pri Leitz-u približno 8 let. V vseh teh letih opažam, da je reklamacij na brušenje vedno manj, kljub temu, da imamo vedno več dela. Da smo to dosegli je bilo potrebno veliko dela, izobraževanj, ukrepov v delavnici in še in še.

Kaj mislite, kje je glavni vzrok, da se število reklamacij manjša? Imamo nove stroje? Ja tudi. Vendar smo po dolgoletnih izkušnjah ugotovili, da v največji meri na kvaliteto brušenja vplivajo IZKUŠNJE ZAPOSLENEGA. Zato nenehno vlagamo v znanje naših zaposlenih, dosledno vršimo kontrolo in delavce brez reklamacij tudi nagrajujemo.

Avtomatsko - robotsko polnjenje iz zalogovnika

Avtomatsko -robotsko polnjenje iz zalogovnika

Primer: pred približno 2 letoma smo nabavili nov center za brušenje žag. (eden izmed najmodernejših centrov za brušenje žag, z robotskim polnjenjem, ki je verjetno še danes najboljši v Sloveniji).
Bili smo mnenja, da bo stroj naredil vse sam, da ga bo lahko upravljal vsak zaposlen in da smo se pri brušenju žag rešili reklamacij. Temu ni bilo tako. Zato delata danes na stroju samo 2 človeka, ki imata ogromno “starih izkušenj” iz brušenja in sta na področju brušenja žag nenehno izobraževana.

Tako, da predlagam: ko se odločate za brušenje orodja ali pa dobite konkurenčno ponudbo, ki je lahko tudi 50% nižja od trenutne in se vam ponudnik pohvali, da ima samo nove stroje, ne pustite se zapeljati. Povprašajte po kadru, ki orodje brusi! Naj vam povedo, koliko časa že brusijo orodje in kje so se izšolali. Naši brusači so se specializirali v največjem podjetju za proizvodnjo orodja na svetu. To podjetje ima tudi najširšo mrežo servisnih delavnic na svetu (približno 200 brusilnic). Ime tega podjetja poznate: LEITZ – servis orodja v kvaliteti proizvajalca!

Naših storitev še niste preizkusili? Pokličite nas, ali kliknite na to povezavo in naročite brušenje Leitz!