Novi diamantni spahovalni rezkarji WhisperCUT

Novi diamantni spahovalni rezkarji WhisperCUT

Pri Leitz-u imamo nove diamantne spahovalne rezkarje!

Predstavljeni so bili na sejmu LIGNA 2009. Gre za spahovalne rezkarje za stroje za obleplanje robov (robilke), kot so: Brandt, Homag, Holzher, OTT, IMA, SCM, Biesse, Cehiza,… Uporabljajo se za spahovanje lesnih tvoriv pred obleplanjem z nalimki.

Oddaj povpraševanje ali naročilo

Pri spahovalnih rezkarjih se mizarji srečujejo v glavnem z naslednjimi težavami:

  • poškodbe orodja zaradi slabe kvalitete ivernih plošč
  • hrupnost orodja
  • nabiranje odrezkov v stroju

Leitz ima rešitev!

Novi spahovalni rezkarji imajo osnovno telo iz aluminija, diamantna rezila pa se privijačijo na telo.

Skica rezila:

diamantno izmenljivo rezilo

diamantno izmenljivo rezilo


Iz tega izhajajo naslednje prednosti:

  • Osnovno telo je možno uporabiti večkrat,
  • ob poškodbi rezila zaradi raznih tujkov v materialu, se zamenja samo poškodovano rezilo,
  • hrupnost je zmanjšana za približno 5 dB(A),
  • Teža orodja je skoraj prepolovljena, tako je potrebno manj energije, prav tako pa to pomeni polovično obremenitev za samo os in ležaje osi,
  • s posebno geometrijo pazduh pred rezili je zajem odrezkov v odsesovanje zraslo na več kot 95%.

.

.

Prednosti za uporabnike so neprecenljive!

Ne samo, da bodo uporabniki novih spahovalnih rezkarjev prihranili ob poškodbah rezil, saj ne bo potrebno zamenjati celotnih rezkarjev, prihranili bodo tudi na času (hitra menjava). To pa pomeni manj zastojev v proizvodnji in s tem večja produktivnost. Manj zastojev bo prav tako zato, ker bo stroj potrebno manj čistiti zaradi neodsesovanih odrezkov. Pozabiti pa ne smemo stroška vzdrževanja samega stroja. Vsak, ki je na stroju že kdaj moral zamenjati ležaje ve, da so stroški večinoma precej višji kot nakup novega orodja. Na koncu je pa tukaj še človek, ki na stroju dela. Od njega je največ odvisno, koliko in kako bo izdelek narejen. Če bo delavec zadovoljen, bo tudi delo bolje opravljeno. K zadovoljstvu ljudi pa v veliki meri vpliva hrupnost delovnega mesta, ki smo ga v tem primeru pri Leitz-u spet za nekoliko zmanjšali.

V kolikor imate robilko in vas novi spahovalni rezkarji zanimajo, lahko več informacij dobite tukaj: povpraševanje ali naročilo po spahovalnih rezkarjih.

Enostavno vpišete kateri stroj uporabljate in katera dimenzija (premer, višina reza) vas zanima. Ob morebitnem naročilu ne pozabite pripisati koliko kosov potrebujete.

.

Glede na to, da je Leitz te spahovalne rezkarje razvijal skupaj z Brandtom, so zaenkrat razpoložljivi samo za robilke Brandt. Za vse ostale proizvajalce robilk bodo ti rezkarji razpoložljivi nekje v začetku naslednjega leta. Naše klasične spahovalne rezkarje (z nalotanimi rezili) imamo zaenkrat še v programu, tako da lahko tukaj naročite ali povprašate tudi tisti, ki delate z drugimi robilkami!